• Officieel dealer van Birkenstock
  • ★★★★★
    ★★★★★
     KiyOh-beoordeling: 9+/10 - 300+ recensies
  • Gratis verzending binnen NL vanaf €25,-
+

Birkenstock Vegan

Materiaal Vegan

 
Bij Birkenstock Vegan artikelen wordt bij de productie afgezien van het gebruik van dierlijke materialen zoals leer en wolvilt. Hoewel Birkenstock over het algemeen zo min mogelijk gebruik maakt van lijm- of kleurstoffen, zijn deze slippers echt diervriendelijk geproduceerd en ze bieden toch het draagcomfort wat zo kenmerkend is voor het merk Birkenstock. Birkenstock heeft in februari 2018 een prijs in handen ontvangen voor het meest diervriendelijke schoenenmerk van dierenwelzijnsorganisatie PETA, dit vanwege hun inzet op het gebied van diervriendelijke productie.

Materialen

De materialen die worden gebruikt bij de productie van Birkenstock Vegan Slippers en schoenen zijn o.a.:

Kunststoffen: 
ethyleenvinylacetaat (EVA): een lichtgewicht, uiterst flexibele en huidvriendelijke kunststof, die bijzonder slijtvast is. De waterschoenen en badslippers van Birkenstock worden volledig gemaakt door het gebruik van veganistisch EVA en andere veganistische componenten. EVA wordt ook bij heel veel modellen als materiaal voor de loopzool gebruikt.

Textiel: 
Birkenstock gebruikt bij de veganistische modellen microvezel. Dat is een zachte, lichte en ademende stof van zeer fijne vezels. Een voetbed van microvezel ziet eruit als leer, maar dat is het dus niet. Door de ademende werking van microvezel zorgt dat voor een goede regulering van de warmte die het lichaam afgeeft. Bij de veganistische Birkenstockslippers en schoenen wordt microvezel ook gebruikt als bovenmateriaal, als deklaag van het kurkenvoetbed waarop men loopt en voor inlegzolen.


Natuurlijke materialen: 
het kurk wat voor het voetbed wordt gebruikt komt uit de schors van de kurkeik en wordt op natuurlijke wijze gewonnen. Dit kurk zorgt voor een goede warmte-isolatie en het heeft een enorme schokdempende werking. Dit materiaal wordt ook gebruikt in alle originele Birkenstock kurkenvoetbedden.


Goed om te weten:
Om te kunnen blijven voldoen aan de sociale en economische minimumnormen voor diervriendelijke productie verplicht Birkenstock zichzelf en zijn leveranciers om te handelen volgens een gedragscode: ‘De Birkenstock Code of Conduct’. Onafhankelijke testlaboratoria testen regelmatig de veganistische samenstelling van de producten. Met de aanschaf van een paar Veganslippers draagt u bij aan ons milieu en het komt uw gezondheid ten goede, want Birkenstockslippers zijn nu eenmaal orthopedisch verantwoorde slippers.